Verzorgingstips | Sheepskin, Suède, Nubuck en Gladlederen Boots & Shoes

Heb je een paar prachtige sheepskin, suède, nubuck of gladlederen schoenen/laarzen bij Original Brands gekocht? Dan hebben we nog een paar praktische tips voor je die zeker geen overbodige luxe zijn met al die regen en sneeuw!

1. Verzorging van Sheepskin schoenen & laarzen

Sheepskin is en zeer kwetsbaar materiaal en vergt daarom een speciale onderhouds- en reinigingsmethode. Bijvoorbeeld de winterboots FitFlop Mukluk en EMU Australian zijn hiervan gemaakt.

Hoewel de meeste sheepskin producten al vanuit de fabriek zijn behandeld, raden we aan om ze vóór het dragen in te spuiten met bijvoorbeeld de spray uit de EMU Shoe Care Kit (geschikt voor alle sheepskin boots) of  Nano Pro® van Collonil : gelijkmatig, spaarzaam en op een spuitafstand van 20 cm impregneren. Als je teveel of van te dichtbij zou spuiten kunnen er donkere vlekken ontstaan.

De Nano Pro van Collonil is een zeer innovatieve high-tech impregneerspray ontwikkeld vanuit de Nano-technologie. Door deze nieuwe technologie impregneert de spray 20% beter dan bij andere veelal siliconen sprays. Daarnaast biedt deze spray een grote vuilafstotende werking.

Het reinigen van sheepskin schoenen & laarzen:

  • Voor lichte vlekken maak je ze schoon met zachte schone vochtige doek of gebruik een speciaal zacht natur crêpe borsteltje.
  • Voor ergere vlekken adviseren wij je om ze schoon te maken met Collonil Clean & Care schuim.
  • Test altijd eerst op een niet zichtbare plek van je laars.

Gebruik je de Clean & Care schuim dan moet je ervoor zorgen dat je het gelijkmatig opbrengt. Lees de gebruiksaanwijzing goed en voorkom donkere vlekken. Sheepskin kan beschadigen bij een te harde wrijving! Spoel ze af in schoon, koud water en laat ze langzaam op natuurlijke wijze drogen.

Droog ze NIET bij een directe warmtebron of in de zon. Doe er eventueel krantenproppen of schoenspanners in om ze mooi in vorm te houden. Wanneer de boots droog zijn, borstel deze dan voorzichtig in één richting met een zeer zachte suède/nubuck borstel. Na het schoonmaken en borstelen weer inspuiten met Nano Pro® van Collonil.

2. Verzorging van Nubuck/Suède schoenen & laarzen

Ook bij nubuck (fijn opgeschuurd gladleer) of suède (binnenkant van gladleer) is een goede verzorging erg belangrijk; zoals bijvoorbeeld bij de FitFlop Gogh, FitFlop Superboot, Timberland Mukluk, HUB Moonwalk, HUB Dance en Minnetonka.

Voorafgaand aan de eerste draagbeurt raden we aan de schoenen te behandelen met met bijvoorbeeld Nano Pro® van Collonil: gelijkmatig, spaarzaam en op een spuitafstand van 20 cm impregneren. Als je teveel of van te dichtbij zou spuiten kunnen er donkere vlekkenontstaan. Herhaal deze behandeling wanneer water niet meer blijft liggen op het oppervlak.

Het reinigen van suède / nubuck schoenen & winterlaarzen:

  • Voor lichte vlekken maak je ze schoon met zachte schone vochtige doek of gebruik een speciaal zacht natur crêpe borsteltje.

  • Voor ergere vlekken adviseren wij je om ze shoon te maken met Collonil Clean & Care schuim.
  • Test altijd eerst op een niet zichtbare plek van schoen / laars.

Gebruik je de Clean & Care schuim dan moet je ervoor zorgen dat je het gelijkmatig opbrengt. Lees de gebruiksaanwijzing goed en voorkom donkere vlekken. Ook nubuck en suède kan beschadigen bij een te harde wrijving! Spoel de boots ze in schoon, koud water en laat ze langzaam op natuurlijke wijze drogen.

Droog ze NIET bij een directe warmtebron of in de zon. Doe er eventueel krantenproppen of schoenspanners in om ze mooi in vorm te houden. Wanneer schoenen droog zijn, borstel deze dan voorzichtig in één richting met een zeer zachte suède/nubuck borstel. Na het schoonmaken en borstelen weer inspuiten met Nano Pro® van Collonil. Nubuck is nog kwetsbaarder dan suède. Wees daarom extra voorzichtig tijdens het borstelen.

Collonil Rustical voedt gewaxt leer en gevette nubuck met natuurlijke wassoorten en oliën waardoor de beschermende werking weer optimaal wordt.

3. Verzorging van gladlederen schoenen & laarzen

Ook gladleder is een natuurlijk, ‘levend’ materiaal en vraagt om een aangepaste verzorging.  Denk hier bijvoorbeeld aan de Timberland Nellie, HUB Davis, FitFlop Superboot en LdiR laarzen. Volg onderstaande onderhoudspunten op voor het behoud van je schoenen:

  • Zowel de schoenen als het vuil moeten volledig droog zijn.
  • Verwijder met een borstel het aanwezige vuil.
  • Indien de schoen voorzien is van een veter, verwijder deze dan voordat je begint met de behandeling.
  • Voed het leder met ledervet, schoensmeer of bijenwas voor een optimale conditie. Laat het middel goed intrekken en wrijf het vet niet uit.

FitFlop Superboot TallLdiR Winterlaarzen

 

 

 

 

We hopen dat je nog lang plezier hebt van je mooie aankopen!

Met vriendelijke groet,
Het Team Original Brands

Dit bericht werd geplaatst in Sale, Kortingen & Acties en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s